Een nieuwe ByeByeGazon campagne

30 Juni 2023

Een nieuwe ByeByeGazon campagne

Zoersel geeft het goede voorbeeld. Twee jaar geleden lanceerde onze gemeente als eerste de ByeByeGazon campagne. Vorig jaar sloten de omliggende gemeenten Ranst, Zandhoven, Malle, Schilde en Brecht zich aan.

Dit jaar breidt de campagne zich uit naar 16 gemeenten, verspreid over elke Vlaamse provincie. Opnieuw kunnen we rekenen op Zoerselaar Dieter Coppens als gezicht van de actie.
Meedoen met de campagne is eenvoudig. Kies een stukje tuin uit van minstens één vierkante meter en maai het slechts twee keer per jaar (eind juni en eind september). Zo wordt uw gazon een bio divers paradijs. Wie het aantal vierkante meters wildere tuin invult op www.byebyegazon.be/doe-mee, maakt bovendien kans op een leuke prijs. Als elke Vlaming met een tuin één vierkante meter gras laat groeien, verdubbelen we het natuurgebied in Vlaanderen.
U kan ook uw berm laten verruigen. Om te vermijden dat de aannemer hem in opdracht van de gemeente maait, kan u een gratis bermbordje bestellen op www.byebyegazon.be/bermbordjes en het nadien ophalen in het administratief centrum.