Go Green: Zoersel als partner van Europees Green Deal project

30 Juni 2023

Go Green: Zoersel als partner van Europees Green Deal project

Lokale besturen en organisaties delen hun kennis en ervaring om de Europese Green Deal om te zetten in concrete acties. Dat is het uitgangspunt van Go Green, waaraan onze gemeente deelneemt samen met de gemeenten Lousada (Portugal), Soto del Real (Spanje) en de NGO’s Leave no Trace (Ierland), Aspea (Portugal) en Synthesis (Cyprus).

Groen schepen voor klimaatbeleid Marc De Cordt reisde met een zeskoppige Zoerselse delegatie van 23 tot 28 april naar een partnertraining in Cyprus: ‘We hebben heel wat geleerd van de andere deelnemers. Het deed deugd om vast te stellen dat we op een aantal vlakken zoals afvalbeleid voorop lopen in het Europees peloton, maar op andere kan het beter. We hebben heel wat ideeën meegebracht die we verder willen uitwerken. Ik heb me vooraf wel afgevraagd of de CO2-uitstoot van de vliegtuigreizen, die weliswaar gecompenseerd wordt, dergelijke verplaatsingen rechtvaardigen. Maar met deze training heb ik gemerkt dat het de beste manier is om de Europese Green Deal naar het lokaal niveau te vertalen en kennis te delen.’

In oktober verwachten we alle projectpartners in Zoersel. Thema’s die dan op het programma staan en waarin onze gemeente sterk staat, zijn energietransitie en mobiliteit.
Benieuwd naar de inhoud van het Go Green project? Neem dan een kijkje op www.gogreen-erasmus.eu