Lander Severins

Kandidaat nummer 5

22 jaar, cabaretier

Beleidsinteresses: inspraak, cultuur, wonen

Lander studeerde pas af als cabaretier. In het laatste jaar van zijn opleiding voelde hij dat hij ook naast het podium iets concreets wou betekenen voor onze maatschappij en onze natuur. Vandaar zijn besluit om zijn schouders mee onder het project van Groen te zetten. Als jongere koos Lander ervoor om in Zoersel te blijven wonen, in het huidige woonklimaat misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Hij wil in Zoersel meer mogelijkheden voor alternatieve woonvormen, zoals kangoeroewoningen, co-housingprojecten, tiny houses, ...

 
Groen is voorstander van een overgang van individueel wonen naar verschillende vormen van gemeenschappelijk wonen, zoals woonvormen die een wisselwerking tussen de verschillende generaties mogelijk maken.

Zo zien we het project Van Aerde als een voorbeeld van een hedendaags woonproject met een mix van nieuwe woonvormen, sociale huur- en koopwoningen, seniorenwoningen, en betaalbaar wonen. Bij de inrichting wordt duidelijk de kaart getrokken van gemeenschappelijke (groene) ruimte. Een modelproject waar contact tussen mensen onderling en contact met de natuur kunnen floreren!