Moet er nog (zwem)water zijn?

22 Januari 2021

Moet er nog (zwem)water zijn?

De afgelopen weken verscheen er heel wat onzin in de pers over de plannen voor een nieuw zwembad. Hier volgt het echte verhaal.

Zoersel is al heel wat jaren op zoek naar een alternatief voor het huidig zwembad aan het revalidatiecentrum in Pulderbos, waarvan onze gemeente deels de kosten ten laste neemt. Steeds kwam men tot dezelfde conclusie: alle onderzochte voorstellen waren financieel onhaalbaar. Enkele maanden geleden ontving de gemeente Zandhoven een vertrouwelijk aanbod van de Plopsa Group voor de bouw van een zwembad op de site van het revalidatiecentrum. Het was de aanleiding voor onze gemeente om samen met Zandhoven op zoek te gaan naar een private partner voor de realisatie van een zwembad ergens in de twee gemeenten. Hiervoor werd een zogenaamde selectieleidraad opgesteld, waarop alle geïnteresseerde partners kunnen reageren.
 


Zoersel heeft dus geen enkele toezegging gedaan aan de Plopsa Group. Zij kunnen, net als andere kandidaat partners, reageren op de selectieleidraad. Een uitgebreide werkgroep, bestaande uit medewerkers en gemeenteraadsleden van alle partijen van Zandhoven en Zoersel, zal alle ingediende voorstellen evalueren. De beschuldigingen van een aantal oppositiepartijen uit de twee gemeenten zijn dan ook complete onzin. De bestuursploegen van beide gemeenten volgen een correcte procedure om op zoek te gaan naar een betaalbaar zwembad voor hun inwoners.