Stem voor natuur en klimaat op 9 juni

07 Juni 2024

Stem voor natuur en klimaat op 9 juni

Op 9 juni beslist u mee over de samenstelling van het volgende Vlaamse, federale en Europese parlement. Groen zet voluit in op drie thema’s: een eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt, eerlijke kansen voor iedereen en goede betaalbare zorg.

In hun verkiezingsprogramma profileren heel wat partijen zich als groene partij. Maar wat echt telt, is hoe ze zich bij stemmingen gedragen. BirdLife International, het grootste internationaal partnerschap rond natuurbehoud, stelde een overzicht op over het stemgedrag van de Belgische partijen in het Europees parlement als het ging over natuur- en klimaatdossiers (bron: www.natuurpunt.be).

Groen (met een score van 97/100) stemde in het Europees parlement vrijwel altijd in het voordeel van natuur en klimaat. Behaalden een score van minder dan de helft: Open Vld (48/100), CD&V (36/100), N-VA (26/100) en Vlaams Belang (7/100). Zij vinden natuur en klimaat overduidelijk niet zo belangrijk als het er op aan komt.

Je kan op 9 juni Zoersels Groen schepen Marc De Cordt een voorkeurstem geven op de elfde plaats als opvolger voor het Vlaams parlement. De Groen lijsten hebben nummer 15.