Waar blijven maatregelen voor verkeersveiligheid?

19 November 2016

Waar blijven maatregelen voor verkeersveiligheid?

De afgelopen weken besteedde onze gemeente heel wat aandacht aan verkeersveiligheid ? op papier. Zo steunde Zoersel de oproep van de provinciegouverneur om van Antwerpen de meest verkeersveilige provincie te maken. Tevens was er een aandachtsmoment voor overleden en zwaargewonde verkeersslachtoffers. Groen stelde op de gemeenteraad van 15 november dat het dringend tijd is voor daden en niet enkel woorden. Reeds één jaar geleden keurde de gemeenteraad op voorstel van onze partij het charter Sterk Fietsbeleid goed.Op concrete acties rond veilig fietsverkeer is het echter nog steeds wachten.

Ook is Groen al lang vragende partij voor een verbreding van het fietspad langs de Oostmallebaan tussen de Voetbalstraat en de Westmallebaan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wanneer worden die plannen voor een veiliger verkeer ook in de praktijk omgezet? Bevoegd schepen Danny Van de Velde antwoordde dat er wel degelijk acties gepland worden. Ook de verbreding van het fietspad langs de Oostmallebaan zou er komen. Afwachten maar op welke termijn concrete maatregelen voor meer verkeersveiligheid zichtbaar worden.