Zoersel behaalt 7/10 op fietsrapport

28 Februari 2022

Zoersel behaalt 7/10 op fietsrapport

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde VSV publiceerde onlangs haar fietsrapport 2021. De Zoerselaars die reageerden op de enquête gaven onze gemeente een score van 7/10. Deze score ligt boven het gemiddelde van de Vlaamse gemeenten met een vergelijkbaar aantal inwoners.

Onze Groen schepen voor mobiliteit Marc De Cordt is tevreden met de score. Hij beseft wel dat er nog veel werk moet verzet worden om de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen in Zoersel. Naast de invoering van vijf fietsstraten rond de Achterstraat werden hiervoor op de gemeenteraad van 22 februari alvast nog enkele maatregelen genomen. Zo krijgt de tractorsluis op de Medelaar vlak voor het kruispunt met de Kleine Medelaar een definitief karakter. Eén van de knelpunten op het lokaal fietsroutenetwerk, dat langs dit gedeelte van de Medelaar loopt, wordt op deze manier weggewerkt.
Ook de jeugdwerkstraat aan het scoutsterrein op de Heideweg tussen de Lage Weg en Ketelheide wordt definitief. Bij het begin en einde van de activiteiten van de scouts op zondag is dit gedeelte van de Heideweg verboden voor voertuigen.