Zoersel ondertekent Lokaal Energie- en Klimaatpact 2.0

11 December 2022

Zoersel ondertekent Lokaal Energie- en Klimaatpact 2.0

Onze gemeente ondertekende in het verleden al het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0. Nu nodigt de Vlaamse overheid gemeenten uit om nog een stap verder te gaan en het Lokaal Energie- en Klimaatpact 2.0 te ondertekenen. Dat bevat een aanscherping van de klimaatambities en is in lijn met de verscherpte Europese klimaatdoelstellingen vermeld in het Fit for 55-pakket.

 

Met de ondertekening van het nieuwe pact engageert onze gemeente zich o.a. om de CO2-reductie voor eigen gebouwen tegen 2030 te verhogen naar -55 % i.p.v. -40 % en dit ook toe te passen op eigen mobiliteit.

Verder streeft Zoersel naar 245 fossielvrije renovaties van woningen en 330 publieke of semi-publieke laadpunten tegen 2030. Voor de realisatie van de nieuwe doelstellingen ontvangt onze gemeente subsidies van de Vlaamse overheid.
 


Voor Groen Zoersel is de ondertekening van het Lokaal Energie- en Klimaatpact 2.0 een evidentie. We beseffen dat de doelstellingen voor een landelijke gemeente hoog liggen, maar willen voluit de ambities proberen waar te maken. Met het nieuwe engagement blijft Zoersel in de kopgroep op vlak van klimaatbeleid.