Bye bye gazon

02 Juli 2022

Bye bye gazon

Op 22 april   Bye Bye Gazon campagne 2022 gaat van start

Vorig jaar lanceerde onze gemeente met veel succes de Bye Bye Grass campagne. Toen werd maar liefst 564.288 vierkante meter gazon, wat overeenstemt met bijna negen voetbalvelden, verruigd.
Op 22 april ging de campagne 2022 onder de gewijzigde benaming Bye Bye Gazon van start. Initiatiefnemer Louis De Jager en Zoerselaar Dieter Coppens, die opnieuw zijn schouders onder dit project zet, woonden de lancering bij. Onze buurgemeenten Brecht, Malle, Zandhoven, Schilde en Ranst nemen dit jaar enthousiast deel aan de campagne. De bedoeling is duidelijk: zoveel mogelijk vierkante meters gazon laten verruigen. Een strakgemaaid, groen grasveld is voor de natuur bijna even waardeloos als beton. Een verruigd grasperk is daarentegen een verbindingsweg van voedsel voor insecten zoals honingbijen en vlinders.
Deelnemen aan de campagne kan door een deel van je tuin of de berm voor je voordeur te laten verruigen. Voor je berm kan je gratis bordjes bestellen op www.byebyegazon.be/voorkempen. Zo wordt deze overgeslagen bij een volgende maaibeurt. Op dezelfde website kan je ook het aantal vierkante meter verruigde gazon ingeven. Samen zorgen we zo op een eenvoudige manier voor meer biodiversiteit in onze gemeente.