De Donkeys bewegen

15 Maart 2023

De Donkeys bewegen

Ze zijn ondertussen een vertrouwd beeld geworden: de oranje deelfietsen van Donkey Republic aan de vijf hubs in onze gemeente. 

Groen schepen voor mobiliteit Marc De Cordt lichtte op de gemeenteraad van 21 februari toe dat de fietsen ook bewegen in Zoersel. In januari gebeurden er 50 ontleningen in de gemeente. De hub aan de Eikenlaan is de meest gebruikte, gevolgd door de hubs aan Halle kerk, Zoersel dorp, de bib van St.-Antonius en de carpool parking aan Den Haan. De meeste Donkeys bewegen binnen de eigen gemeente, van de buurgemeenten is Zandhoven het populairst.

De lancering van de Donkeys kende een aantal kinderziekten. De eerste weken konden sommige smartphones geen verbinding maken om een deelfiets te ontgrendelen. Dat probleem is ondertussen opgelost. Er voor zorgen dat op elke hub steeds een deelfiets beschikbaar is, blijft een werkpunt. Vooral aan de Eikenlaan zijn er regelmatig geen deelfietsen te vinden. Donkey Republic heeft toegezegd om dit in de toekomst beter op te volgen.

De deelfietsen zijn een initiatief van de Vervoerregio Antwerpen. Zoersel moet hier geen financiële tussenkomst voor doen. Alle info over het huren van een deelfiets vind je op https://www.zoersel.be/elektrische-deelfietsen