Een naam voor vier trage wegen

29 Oktober 2022

Een naam voor vier trage wegen

Onze gemeente telt heel wat trage wegen, die een ideale verbinding vormen voor fietsers en voetgangers. Enkele trage wegen zoals het Kikkerpadje, het Gaby Schul Padje of het Emmapaadje hebben al een naam die alle Zoerselaars bekend in de oren klinkt. Om de bekendheid van andere trage wegen te verhogen, wil het gemeentebestuur ze ook een naam geven.

De gemeenteraad van 25 oktober 2022 stelde een benaming voor vier trage wegen in deelgemeente Zoersel voorlopig vast: Troefelpad (verbinding tussen De Hulsten en Geleg), Bijlpad (verbinding tussen Kerkstraat en Smissestraat), Langemanpad (verbinding tussen Smissestraat en Doelen) en Liza’s Laantje (verbinding tussen Kerkstraat en Pastoor Doxlaan). De keuze gebeurde na een oproep aan onze inwoners om naamsuggesties te doen en op advies van de cultuurraad.

 
De nieuwe benamingen voor de vier trage wegen wordt pas definitief na een openbaar onderzoek en definitieve vaststelling door de gemeenteraad. Daarna kunnen de bekende trage wegen bordjes in het Zoersels straatbeeld opduiken.