Een nieuwe trage weg in Zoersel

29 Augustus 2020

Een nieuwe trage weg in Zoersel

Bij de aanvraag van een bouwvergunning voor villapark Lindendael op het vroegere terrein van de autocinema legde onze gemeente enkele jaren geleden de aanleg van een trage verbinding door het park op.

Een doorgang die niet gebruikt kan worden door auto’s en ander gemotoriseerd verkeer. Aan tennisclub Den Otter heeft de gemeentelijke technische dienst onlangs een aansluiting tussen de trage weg doorheen het park en de weg naar de tennisclub aangelegd, waarlangs je comfortabel kan wandelen of fietsen. Zo beschikt de Zoerselaar nu over een trage verbinding van de Liersebaan naar de Dennenlaan door park Lindendael.
 


Marc De Cordt (Groen - schepen van Mobiliteit) samen met Danny Van de Velde (N-VA - schepen van Openbare Werken)


Het klimaatplan van onze gemeente wil tegen 2030 een ‘modal shift’ bekomen, waarbij de helft van de verplaatsingen op korte afstand te voet of met de fiets worden afgelegd. Het realiseren van trage verbindingen is daar een essentieel onderdeel van. Wij verwachten dat de nieuwe verbinding door park Lindendael Zoerselaars stimuleert om voortaan te voet of met de fiets naar de handelszaken op de Kapellei te komen