Natuurinrichtingsproject Zoerselbos

05 September 2021

Natuurinrichtingsproject Zoerselbos

Het Zoerselbos hoeven we natuurlijk niet meer aan je voor te stellen. Dit uniek stukje natuur wordt in de toekomst nog aantrekkelijker voor wandelaars en fietsers. Deel vier van het ‘Natuurinrichtingsproject’ voorziet immers twee nieuwe trage wegen.

De eerste vertrekt aan het Boshuisje en loopt langs de E34 over de gronden van de vroegere hoeve Sjouwel naar Den Haan. De trage weg wordt deels met een bufferwal gescheiden van de autosnelweg. De tweede trage verbinding vertrekt aan Den Haan en loopt achter de handelszaken van de Rodendijk tot de Zoerselbosdreef. Onze gemeente engageerde zich om als partner van het project een bescheiden financiële bijdrage te leveren voor de aanleg van de nieuwe trage wegen.
 
Verder komt er een grote onthaalparking langs de Boshuisweg, die plaats zal bieden aan ongeveer 125 wagens. Hierdoor kan het aantal parkeerplaatsen aan de Peggerstraat met een derde verminderen.

Deel vier van het natuurinrichtingsproject is momenteel in openbaar onderzoek. Daarna volgt de aanvraag van een omgevingsvergunning. De uitvoering van de werken is gepland in 2023.