Wereldrestaurant 14 maart: Groen Zoersel steunt 2 projecten in Bohicon

02 Maart 2015

Wereldrestaurant 14 maart: Groen Zoersel steunt 2 projecten in Bohicon

Smul je graag van heerlijke hapjes en gerechten uit verschillende landen en culturen? Kom dan zeker naar de negende editie van ons Zoersels Wereldrestaurant. We serveren een uitgebreid buffet met soep, keuze uit verschillende hoofdgerechten en lekkere desserten. Er zijn ook kindvriendelijke gerechtjes. Het Wereldrestaurant is de ideale gelegenheid om met je familie, vrienden of kennissen gezellig en lekker te tafelen. Je steunt er bovendien een goed doel mee! Speciale aandacht gaat dit jaar naar de stad Bohicon in Benin, waarmee onze gemeente een stedenband heeft. Groen Zoersel staat de volledige opbrengst van het Wereldrestaurant af aan 2 projecten in Bohicon, waarvoor Zoerselaren zich inzetten. Helga Van Uffelen is meter van een tuinbouwproject, opgestart door personen met een fysieke beperking. In een land zonder sociale zekerheid namen zij het heft in eigen handen om aan de armoede te ontsnappen. Ze kweken ondertussen niet alleen groenten, maar ook konijnen. Met onze financiële steun kunnen ze hun werkmateriaal vernieuwen.

Monique De Temmerman zet zich in voor een project rond alfabetisering van volwassenen, vooral vrouwen. Lezen, schrijven en rekenen opent voor hen nieuwe mogelijkheden: een handeltje opzetten, een microkrediet aanvragen, en daardoor een stuk onafhankelijkheid verwerven. Vroeger werd enkel in open lucht les gegeven. Bohicon bouwt nu lokalen in elk district. Zo kunnen de lessen ook doorgaan bij regen.

Met de opbrengst van dit Wereldrestaurant kunnen eenvoudige meubelen, didactisch materiaal en schoolgerief worden aangekocht. 

Wanneer: zaterdag 14 maart, vanaf 18 u

Waar: Zaal Sint-Maarten, Lindedreef 16, Halle

Hoeveel: 18 euro voor volwassenen, 8 euro voor kinderen tot 12 jaar, gratis voor kinderen onder 6 jaar

Hoe reserveren: via [email protected] of 03 383 46 25. Inschrijven kan tot 8 maart.