Wereldrestaurant 2019- 4 mei

25 April 2019

Wereldrestaurant 2019- 4 mei

Groen Zoersel steunt ouderlingen in OegandaSmul je graag van heerlijke hapjes en gerechten uit verschillende landen en culturen? Kom dan zeker naar de dertiende editie van ons Zoersels Wereldrestaurant. We serveren een uitgebreid buffet met soep, keuze uit verschillende hoofdgerechten geïnspireerd op de Afrikaanse keuken en lekkere desserten. Er zijn tevens kindvriendelijke gerechtjes. Ook aan de vegetariërs wordt gedacht. Het Wereldrestaurant is de ideale gelegenheid om met je familie, vrienden of kennissen gezellig en lekker te tafelen. Je steunt er bovendien een goed doel mee!

De volledige opbrengst van het Wereldrestaurant gaat naar het project ‘Nyumba Ya Wazee’, waar Zoerselaar Redgi De Deken zich voor inzet. Het project ondersteunt ouderlingen in ruraal Oeganda.

Nyumba Ya Wazee (of seniorenhuis) verbetert het welzijn van ouderen uit het Zombo district in Noord Oeganda door hen voedsel, medische, psychologische en sociale begeleiding te bezorgen. Zij hebben geen pensioen noch ziekteverzekering en leiden onder de gevolgen van de burgeroorlog. In het dagzorgcentrum van het project krijgen ze voedsel en verzorging. Ze kunnen er ook lichte arbeid verrichten in het atelier, de moestuin of de pluimveehouderij. Een verpleegster bezoekt per moto de minder mobiele ouderen bij hen thuis. In de nabije toekomst wil de organisatie de focus verder leggen op eigen voedselvoorziening en zelfredzaamheid.

Wanneer: zaterdag 4 mei, vanaf 18 u
Waar: zaal Sint-Maarten, Lindedreef 16, Halle

Hoeveel: 20 euro voor volwassenen, 10 euro voor kinderen tot 12 jaar, gratis voor kinderen onder 6 jaar

Hoe reserveren: via [email protected] of 03 383 46 25. Inschrijven graag ten laatste 29 april