Zoersel lanceert project energetische wijkrenovatie Bloemenwijk

22 April 2023

Zoersel lanceert project energetische wijkrenovatie Bloemenwijk

In samenwerking met energiecoöperatie Zonnewind start onze gemeente een grootschalig project rond energetische wijkrenovatie op in de Bloemenwijk. 

Meer dan duizend gezinnen in de wijk worden uitgenodigd om deel te nemen. Ze worden daarbij intensief begeleid door energie-experts. Het is een unieke gelegenheid om hun energierekening te verlagen en een bijdrage te leveren aan een klimaatvriendelijke wereld.

Het wijkrenovatie project heeft een breed aanbod voor de deelnemers.

Experts bekijken welke renovatiemaatregelen het meest geschikt zijn voor hun woning en ontzorgen de eigenaars bij de uitvoering. Of ze geven advies over de installatie van zonnepanelen en zorgen voor een vrijblijvende prijsofferte door een geselecteerde installateur. Verder komen er collectieve projecten zoals groepsaankopen voor isolatie, gaat men op zoek naar zonnedaken voor energiedelen en bekijkt men de mogelijkheden voor wijkbatterijen en elektrische deelwagens.

Een eerste infomoment over het project op 19 april in de Kapel kon alvast op ruime belangstelling van de bewoners van de Bloemenwijk rekenen. Zowat 70 aanwezigen kregen er meer informatie over het project. Op donderdag 4 mei (van 17 u tot 20 u op het speelplein Gagelaars), dinsdag 30 mei (van 17 u tot 20 u in de Boterbloemlaan) en zaterdag 24 juni (van 10 u tot 13 u in de Klaprooslaan) komt het Energiek Loket nog naar de wijk voor een energieadvies op maat. Inschrijven hiervoor kan via www.zoersel.be/bloemenwijk. Inwoners van de Bloemenwijk vinden er tevens alle nuttige info over het project.

Zoerselaars die niet in de Bloemenwijk wonen, kunnen ook beroep doen op begeleiding door de energie-experts van Zonnewind voor renovatiemaatregelen of voor de installatie van zonnepanelen. Alle info hierover vind je op www.klimaatwerf.be/renovatiewerf en www.klimaatwerf.be/zonnewerf.