Zoersels schepencollege steunt nestkastjes actie van Natuurpunt

27 December 2020

Zoersels schepencollege steunt nestkastjes actie van Natuurpunt

Nog tot januari verkoopt Natuurpunt Voorkempen mezennestkastjes in de strijd tegen de eikenprocessierups. Met de actie wil de natuurvereniging voor een recordaantal kastjes in onze gemeente zorgen. 

Alle leden van het schepencollege kochten alvast zelf één of meer nestkastjes aan. We hopen dat veel Zoerselaars hun voorbeeld volgen.

Mezennestkastjes vormen een goed alternatief voor de klassieke bestrijding van de eikenprocessierups. Begin dit jaar kocht de gemeente hout aan, waarmee de leerlingen van de Zoerselse basisscholen aan de slag gingen. Zij timmerden meer dan 350 mezennestkastjes in elkaar die waar nuttig in hun tuin en op plekken waar processierupsen aanwezig waren, werden opgehangen. Deze actie van Natuurpunt Voorkempen is een mooi vervolg op de inspanningen van de gemeente. Zo gaan we met z’n allen op een natuurlijke manier de strijd met de processierups aan.
 


De mezennestkastjes kunnen besteld worden via www.natuurpuntvoorkempen.be . De kostprijs varieert van 11 tot 13 euro. Je kan kiezen tussen vier modellen en ze worden gratis aan huis geleverd.