Zonnepanelen op serviceflats De Loteling

17 November 2020

Zonnepanelen op serviceflats De Loteling

Zonnepanelen op alle gemeentelijke gebouwen die hiervoor geschikt zijn. Het is één van de doelstellingen van het ambitieus Zoersels klimaatplan. 

De OCMW serviceflats De Loteling zijn het eerste gebouw waarop onlangs in dit kader zonnepanelen werden geplaatst in samenwerking met energiecoöperatie Zonnewind uit Zandhoven. Daar zullen 40 zonnepanelen van elk 275 Wp zorgen voor groene stroom.

De plaatsing van zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen stond bovenaan de lijst van acties die tijdens de Zoerselse klimaatmars door jongeren op 26 juni 2019 aan het schepencollege overhandigd werd door de Klimaatbende. De Klimaatbende vertegenwoordigt de vijfde en zesdejaars van de Zoerselse basisscholen. Groen is dan ook verheugd dat hun voornaamste eis is omgezet in de praktijk.
 


De serviceflats De Loteling zijn nog maar het begin. De volgende maanden plant Zoersel nog grotere projecten met zonnepanelen op het administratief centrum en op basisschool Beuk en Noot. De samenwerking met energiecoöperatie Zonnewind geeft bovendien een meerwaarde aan de projecten. Het zijn immers de inwoners van onze en van de omliggende gemeenten die mee investeren in een duurzaam Zoersels klimaatbeleid.