Jaarmarkt Halle 23-09-2018

01 Oktober 2018

Jaarmarkt Halle 23-09-2018

Het weer was niet geweldig maar de gesprekken waren warm.

Tijdens de jaarmarkt in Halle stonden we op 23 september met onze groene stand in het midden van de markt.
Ons thema: "Groen rolt de rode loper uit voor de fiets". Een thema dat ons nauw aan het hart ligt en ook een belangrijke plaats krijgt in ons programma voor de komende verkiezingen.

Groen kiest resoluut voor verplaatsingen te voet of met de fiets. Zone-30 wordt de regel in dorpskernen. Samen met fietsstraten, schoolstraten en comfortabele voet- en fietspaden zorgt dit voor meer verkeersveiligheid.

Naast onze tent zag je dus een rode loper met daarop alle fietsen waarmee we naar de markt reden.
Fietsen waren er in allerlei soorten, passend bij de gebruiker: sportieve fietsen, elektrische fietsen, fietsen voor dames of heren, fietsen al dan niet met kinderzitje, boodschappentas, mand voor de hond…

Veel mensen stopten aan onze stand om mee te werken aan onze enquête. Iedereen mocht stemmen en zijn antwoord op een post-it schrijven.

We vroegen aan de burgers van Halle (en omgeving) om enkele veelgebruikte fietspaden in de buurt te beoordelen.

 

Uitslag beste fietspad :
1° plaats
  Kikkerpadje - 2° plaats Hallebaan - 3° plaats Halle Velde, o
ok Kapellei, Paardenmarkt, Torendreef, ... werden vernoemd.

Uitslag slechtste fietspad :
Allerslechtste
: Lindedreef - slecht : Halledorp (er is geen fietspad!) - ook slecht : Eikenlaan, Oostmallebaan, Sniederspad, Achterstraat en nog andere.
De Kwadestraat werd ook vernoemd als slechtste fietspad maar daar raden we een alternatieve route aan, namelijk het Kikkerpadje. Dit is een ommetje van in totaal 30 m wat toch niet veel is om dan op het "beste fietspad" te rijden (zie hierboven).


Uitslag leukste trage weg
1° plaats met stip
Emmapadje - 2° plaats Kikkerpadje - 3° plaats Buurtweg 45 (dit beschouwen we als een ondersteuning van onze vraag om deze trage weg weer open te stellen).
Halmolenweg, Oelegembaan kregen ook stemmen. Verder werden Flikkersteert, Torendreef en Boshuispad vernoemd.

Bedankt aan alle passanten die meewerkten aan onze enquête. We gaan er mee  aan de slag om onze inwoners de beste fietspaden en leukste trage wegen te bezorgen. En zo nog meer mensen op de fiets te krijgen!

Lees meer over mobiliteit en ons volledige programma op
https://www.groen-zoersel.be/programma_groen_zoersel